lauantai 18. helmikuuta 2012

Bright lights - Bigger city.

Anteeksi, viimeisimmästä postauksesta yli viikko enkä ole edes tajunnut koko asiaa! Tulee melkein huono omatunto heti jos jättää tämän vähän pidemmäksi aikaa, kun oon niin dementikko etten itsekään muista jälkeenpäin enää mitään. Ahkerasti näköjään ihmiset on kuitenkin jaksaneet käydä täällä katsomassa oisko tullut päivitystä, kiitos siitä : )
Oon koittanut aina tapahtumien jälkeen kyllä kirjoittaa esim. puhelimeen ylös juttuja ja kuvien avulla koitan muistella missä oikein on viiletetty.

Viikon alussa aamu alkoi ihanasti aamulenkillä Thamesin rannalla. Olis koko ajan tehnyt mieli jäädä ottamaan kuvia, muttei siitä lenkistä olisi sitten tullut yhtään mitään. Hetkeksi siellä pukumiesten virrassa jäin kuitenkin haahuilemaan katselemaan sillalta toiselle. Oon hirmu nopee sopeutumaan ja tuntemaan oloni kotoisaksi missä tahansa, mutta tuolloin iski kyllä erittäin hyvällä tapaa sellainen "oonko mä oikeesti täällä" olotila.
Myöhemmin samana päivänä meidän piti mennä katsastamaan kruunun jalokivet, vaan paikka olikin kiinni. Tämän takia suunnistimme Tate Moderniin jota kaikkialla on vuolaasti kehuttu...
Okei, sori, mutta huh mitä kuraa :'D Ehkä mä en vaan ymmärrä modernia taidetta, mutta toisaalta - jotain rajaa! Tuolla oli vaan seinälle varrastettuja variksia ja jotain silkkipapereista leikeltyjä wannabe-tauluja. Muutama katsomisen arvoinen kuva, siinä kaikki. Siis hienompaa taidetta löytää pikkuveljen eskariteoksista, valehtelematta.

Joo on tosi hieno.
Maksaisin tuosta sen parisataa tuhatta.

Pari päivää putkeen meni hengaillessa Templen ja The Bankin alueilla, varsin erilaista taas verrattuna muihin kaupunginosiin. Varsinkin Bank, kun se on sellainen "the city" jossa kukaan ei oikeastaan asu, vaan kaikki käyvät vain töissä. Mä en oo varma oonko ennen ollutkaan tuollaisessa paikassa missä olis pilvenpiirtäjää hieman enemmänkin. Kävelin niska kenossa koko ajan.
Tässäpä nyt muutama hassu kuva ensinnä Templestä ja sitten Bankista (nuo korkeat rakennukset, joiden kokoa ei kyllä millään saa kuvaan hahmotettua..) - täytyy kyllä sanoa, että luulin Bankia paljon tylsemmäksi alueeksi, mutta olin täysin väärässä! Yhtälailla sieltä löytyy kivoja ravintoloita etc.





Temple.



Kuvat otettu taas "lennossa" joten laatu sen mukainen.
Varsinkin the kurkku (tunnetaan myös nimellä 30 St Mary Axe building sekä the Gherkin, rakkaalla lapsella on monta nimeä) kuva aivan hävettää, mutta siinä oli muutenkin jotain remonttia käynnissä.
Note to self: älä sovi treffejä Liverpool Streetin tube-asemalle. Paikassa on kahdeksan uloskäyntiä.

Kun käytiin sitten syömässä fish & chipsit tuolla noin, huomattiin samalla että siellä järjestetään markkinat joille suunnistettiin M:n kanssa viikonloppuna. Huomaa kyllä, että aikajärjestys muuttelee tässä postissa varsin paljon, mutta pääasia että kaikki tulee kerrotuksi :D Ja olihan tuolla näkemistä, isot markkinat ja paljon laadukasta sekä ei niin laadukasta tavaraa. Itsekin löysin ilokseni mm: kauniin kaulahuivin, Beatrix Potterin piirros-kirjan sekä hiuskorun (tosin se ei ole itselleni.)


Muista herkkulakko, muista herkkulakko...
 

Tää on niin kaunis <3
Oikeasti väri on kyllä vielä vaaleampi, sellainen kauniin kermainen.








Rakastan näitä niin paljon :D
Tää ohjelma teki mun lapsuuden. Toi tyyli on kauniin herkkä vaikka tarinat ei aina niinkään.
Oon metsästänyt jotakin tauluntapaista täältä, mutta toisaalta jokaisen näistäkin kuvista vois teetättää itselleen. 
 

Ja sitten vielä tämä hiuskoru. Ei, siitä ei puutu kiveä vaan se kivi on tollainen ruskeanvärinen.
En kyllä ihan ymmärrä logiikkaa, mutta sama se - nätti on.
Varsinkin ruskeisiin hiuksiin.

2 kommenttia:

  1. Oliko noi kuutiot jotain marmeladin tapasia? On nimittäin saman näkösiä tullu vastaan ulkomailla... Toi hiuskorun ruskea kivi on kyllä hämäävä, pahus soikoot! Upea kuva tuosta korkeasta rakennuksesta. Kuvaa katsoessa alkaa jo itselläkin niskat kääntyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni noi makeiset on tunnettuja nimellä Turkish Delight. En oo maistanut kuin kerran elämässäni ja jotain marmeladin tapaista se oli, pyöriteltynä tomusokeriin.
      Joo tuli kyllä käveltyä tuolla alueella aika niskat nurinperin :D

      Poista