sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ei niin Winter, mutta aika Wonderland.

Voi luojaaa mistä edes aloittaa..
Maassa on kaksi senttiä lunta ja koko maailma on sekaisin. 3/4 lennoista on peruttu, ihmisiä pyydetään pysymään sisätiloissa, ambulanssia ei saa soittaa kuin hengenhädässä (miten muuten noin yleensä?), metrot on sekaisin, mikään ei toimi.. Parhautta tässä on se, että toi valkea höttö tuolla ei missään nimessä ole edes lunta. Se on jotain kosteeta räntää, muutama hauska mössö siellä täällä. Hyvähän se täältä on vinetä, mutta jos olisin vaikka lentämässä jonnekin niin saattais ihan oikeasti palaa käpy.
Ehkä liian isänmaalliseksi ei kuitenkaan munkaan kannata heittäytyä kun oon kuunnellut juttua siitä miten Suomessa ollaan käyty -35 pakkaslukemissa kotikulmilla ja eilen nollakelissä mä olin liikenteessä kera villasukkien, sukkahousujen, lämpimien housujen, normipaidan, vuorellisen hupparin, toppatakin, kaulaliinan, lapasten etc. Ironista tässä on se, että siellä -35 en pukeutuisi varmaan yhtään lämpimämmin, ellen heittäisi päälle vielä toppahousuja. Sen vain jotenkin sietää siellä.
Musta on silti kyllä ihan älytöntä, kuinka ihmiset tulee ihmettelemään "eihän sulla voi olla kylmä, sä oot Suomesta!" - öö, niin? Suomessa on yli kuudenkymmenen lämpöasteen ero puolen vuoden molemminpuolin. Missä vaiheessa sä olevinaan totut niihin pakkasiin? Heinäkuussa hillut läkähtymispisteessä nurmikolla minihameessa ja bikineissä, kuusi kuukautta myöhemmin tammikuussa sun päällä on kaikki mitä vaatekaapista saat irti ja pihalla tuntuu siltä kuin hengittäessä keuhkoihin muodostuis jääpuikkoja. Ei Suomi ole mikään napa-alue jolla ois aina kylmä, eikä siellä Helsingin keskustassa edelleenkään vaeltele villejä jääkarhuja. Tsiisus.
(Silti, täällä sisälläkin on oikeesti aika kylmä tämmösessä kalliimmanluokan rakennuksessakin. Ei näitä taloja oo rakennettu kylmiä ilmoja varten, eikä yksipuoliset lasit ikkunoissa kauheesti estä viimaa.)






Asiasta kukkaruukkuun, amazon.co.uk petti luottamukseni enkä saanut tilattua sieltä Nikonin coolpixiä josta jo kovin haaveilin. Ei auta itku markkinoilla, vaan lähdettiin eilen kämppiksen kanssa kameran metsästykseen. Westfieldin epäinhimillisen kokoisesta ostarista viimein löytyikin se kuudentoista megapixelin kamera, vaikka merkki onkin nyt Sony. Siellä oli aivan sairaat alet, Russell & Bromleyta ja Michael Korsia -70% hinnoin ja jotain keskihintaisia kuten esim. Guessin laukkuja alle 50 punnan. Meni ihan muutama tunti, mutta sain silti hillittyä itseni ja ostokset jäi tuohon kameraan jonka sain alle 110 punnan. Se on pinkki (!) ja eilisessä testikäytössä ei pettänyt lainkaan pahoin.


Kun ei muutakaan tekemistä ollut niin hypättiin ennen omaa asemaa Paddingtonissa pois ja käytiin huviksemaan kattomassa mistä karhuherra on kotoisin. Harmi etten löytänyt ittelleni nallea :D Mutta ihan sairaan kokoinen se asema kyllä on!

Joanna: "Nalle on Puh.. Nalle on Puh.. Pieni ja pullea.. Ei pullea, pyöreä.."
M: "Ja lapset mua Rakastaa!"
J: "NALLE PUHIA EI LAPSET RAKASTA!!!"
*pitkä ympäröivä hiljaisuus*
M: "krhmm.. Kuka se oli?"
J: "Upponalle?"
M: "Ei.."
J: "Paddington?"
M: "Ei kun se oli se suomalainen!"
J: "Luppajoku?"
M: "JOO just se!! Luppanalle! Korva, nalle Luppakorva!"

^ Kuinka hyvä juttu se on, ettei ainakaan toivottavasti kukaan ympärillä yleensä ymmärrä Suomea??

Olin myös ilmeisesti niin viisaan ja paikallisen näköinen (varmaan joo) metroasemalla, että pari portugalilaista tuli kysymään neuvoa miten päästä sinne ja tänne. Siinä pisteessä kun toinen vain vaivoin ymmärtää kieltä niin älyää sen kuinka hyvin suomalaiset loppujenlopuksi puhuu englantia vaikka olisikin epävarma omista taidoistaan. Loppujen lopuksi uskon, että huonoimmankin englanninkielen oppilaan taidot riittäisi aika pitkälle täällä kun rohkeasti vaan aukaisisi suunsa.

Lisäksi sain vihdoin ja viimein ostettua kihartimen! Oli jo aikakin, nää mun luonnonkiharat osaa taltuttamattomana varsinkin aamuisin olla aika villiä katseltavaa. Se hyöty niistä on, ettei mun tarvitse oikeestaan kiinnittää itse kihartamiseen juuri ollenkaan huomiota, koska hiukset tavallaan itsekin pyrkii kiharalle niin lopputulos on aina siisti ja jopa enemmän luonnollisen oloinen kuin ihan korkkiruuvimainen pikkukihara tai mun ihmeelliset laineet.
Huomasin muuten että mun punnan budjetilla ostettu hiuslakka haisee ihan Smirnoffille. Oi traumoja, ei tarvitse tuotakaan tuotetta enää käyttää. Ei nimittäin darrainen olo heti aamusta ja syyttömänä innosta tippaakaan.

Tässä ollaan nyt viimeiset kolme päivää syöty meksikolaista tai vastaavaa joten tänään oli ihan perisuomalaista kotiruokaa pöydässä: jauhelihakeittoa : )
Mulla oikeesti on aina päivisin sata asiaa päässä joita koetan muistaa tänne kirjoittamiseen asti, mutta jotenkin ne kaikki kaikkoaa samantien kun avaan koneen. Ei kai tässä auta muu kuin käpertyä kera juustokakun katselemaan Notting Hilliä leffan muodossa sohvan perukoille.

PS. Vois kiduttaa itseään ja irrottautua tästä sokeri-riippuvaisuudesta. Kui ois vaikka kuukauden mittainen makeanlakko? Apua..
PPS. Eroa kun koitin kuvata Miu Miuta vanhalla kameralla keskellä päivää ja uudella kameralla illalla jo pimeässä huoneessa.


vs.


PPPS. Lähdettiin tänään ihan huvin vuoksi käymään Bayswaterissa joka ei oo mitenkään kauheen kaukana meiltä. Sieltä löytyi sitten yllättäen mm. kauppa jossa myytiin merkkituotteita alennuksissa (varsinkin kenkiä, Pradaa ja Jimmy Choota alle kolmensadan) sekä ihana pitsinyliannostus-puoti vanhanaikaisine mekkoineen. Aina kannattaa lähteä tutkimaan, koskaan ei tiedä mitä löytöjä sieltä tekee : )

Saattaa Ferrarin omistajaa hajottaa.

6 kommenttia:

  1. Tervetuloa Englantiin, varmaan jokainen suomalainen on saanut kuulla ton "eihän sulla voi olla kylmä, sähän tuut Suomesta" - kommentin. Argh! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan että näinhän se on. Muiden pitäis matkustaa Suomeen enemmän kesällä, eikä aina vain Lappiin keskellä talvea!
      (Vaikka onhan se Lappi hienon näköinen silloin, ei voi kiistää..)

      Poista
  2. "Saattaa Ferrarin omistajaa hajottaa." ahhhah tohon on hyvä lopettaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D En muuten jaksa kuvata noita autoja, mutta nyt oli pakko.

      Poista
  3. "Saattaa Ferrarin omistajaa hajottaa." Kerroin tästä kavereille jotka nekin vähän hajos. Tosi hyvä kuva:D

    VastaaPoista