torstai 1. maaliskuuta 2012

Kevättä ja sivubisnestä.

Viimein uskallaudun koneelle, maattuani päivän vuoteen omana eläen vedellä ja auringonvalolla. Tuliaisina Suomesta kauhee vatsatauti (selkeesti se maa ei tahdo mua takaisin) ja juuri kun ajattelin että vatsalihakset ei toivu tästä ikinä, niin aamulla olikin jo paljon parempi olo.

(Onnea niille, jotka osaavat lakata kynsiään.)
Vielä särki hieman päätä luultavasti nestehukan takia, mutta luojan kiitos olo helpottui nopsaan koska tänään mulla oli sovittuna treffit yhden naisen kanssa, joka tarvitsee hoitajaa/ulkoiluttajaa koiralleen.
Käypi mulle tämmöinen sivubisnes, lisää tekemistä ja liikuntaa plus saa vielä hääriä piskinkin kanssa!
Kyseessä on alle vuoden vanha todella kaunis bordercollie-narttu, jonka noi on ottaneet rescue-koirana. Hieman arka ja haasteellinen, mutta sehän ei ole ongelma.

No kumminkin, haastattelu meni tosi hyvin ja tultiin omistajan kanssa juttuun : ) Siinä on aina tietty voittaja-fiilis kyseessä kun pärjää jollain muulla kuin omalla äidinkielellään : D
Pomolle terkkuja että tarvitsen lisää kopioita noista sun käyntikorteista. Ihmisten ilmeet on aina aika korvaamattomia kun vedän sen esiin.


"Ymmärrät varmaan, että kun olen antamassa sinulle avaintani tarvitsisin jonkun suosituksen, että olet varmasti luotettava."
"Joo tietysti, meilaa vaikka mun pomolle" - ojennan käyntikortin.
".... Oon kuullutkin tästä?"
"Aijaa ihan tosi... No jos ajattelit soittaa, niin soita viikonloppuna kun R on aika kiireinen"
"Joo - niin ja hei siitä kesäkuusta, voit sä asua täälläkin, meillä on vierashuone käytössä" :D^ Puhuttiin siis siitä, että tää työhän mulla loppuu kesäkuussa, mutta voisin jäädä vielä kesäksi häärimään ihan turistina alueelle. Ellen sitten päätä jäädä.
Siitä tulikin mieleen, että hain Korkeasaaren eläintarhaan kesätöihin! Ne ei kyllä ota sinne kuin kolmetoista henkeä, mutta toisaalta kun katson hakupapereitani alan itsekin uskoa olevani aika pro näissä hommissa. Saapi nähdä, mutta jos jotain Lontoo on mulle opettanut niin sen, ettei Suomen sisällä mikään muu kaupunki kuin Helsinki tule kysymykseenkään. Ennen palloilin mm. Tampereen ja Jyväskylänkin kanssa, vaan nyt Helsinkikin tuntuu hieman pieneltä paikalta elää.


Oon muutenkin pähkäillyt menenkö duuniin vai menenkö kouluun? Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Koulussa tutustuis paremmin ihmisiin, mutta toisaalta se taas sitoo moneksi vuodeksi. Plus lisää köyhää opiskelija-elämää tiedossa - toisaalta taas, koulusta on helpompi ottaa irtiottoja kuin työpaikalta. Töistä taas sais RAHAA. Siinäpä se suurin plussa sille. Hyviä ideoita saa ehdottaa.


Kävin valmistautumassa henkisesti ennen treffejä Starbucksissa ja toi appelsiinimehu oli ihan sairaan hyvää!
Joku tunti me varmaan höpistiin sen naisen kanssa ja sovittiin kaikenlaista - siitä oli kiva jatkaa matkaa mutkan kautta himaan. Onneksi googlemaps on olemassa, en muuten olisi koskaan löytänyt tuonnekaan - nyt tosin alkaa jo paljon paremmin hahmottamaan koko Lontoon yleisilmettä ja näitä kotikortteleita. Eihän ookaan mennyt kuin kohta kaksi kuukautta :D


Ihan vain blogin takia tein ylimääräistä lenkkiä (no onhan Thamesille matkaa meiltä ehkä viisi minuuttia, apua) ja kuten kuvista huomaa niin täällä on jo ihan kevät <3 Mulla ei ollut takkia tai mitään matkassa koko reissun aikana ja oisin hyvin voinut levittää jonkun viltin jonnekin puistoon ja jäädä sinne köllimään.


Toi vesi ei ole noin kökköistä, se on vaan niin kauheen matalalla että pohja näkyy!
No mutta, tää päivä on ollut kyllä melkolailla täydellinen. Selviytyjä-fiilis kun olen elossa vatsataudin jäljiltä ja hyvä fiilis haastattelun jäljiltä (niin ja sovitun työn) sekä keväinen olo kaikesta auringosta ja trallalallalei sitä rataa.


French Solen liikkeen ulkopuolella on aina hyvä käydä ihmettelemässä. Jos joskus ilkeis vielä sisälle asti.
Tähän loppuun vielä muutama kuva kotimatkalta :)
Bongaa kuvasta tottelevainen koira.

Haha ainiin, en voi olla ainoa :'D


10 kommenttia:

 1. Ootko miettiny mitä työtä haluaisit tehä oikeesti "isona"? Tarviiko siihen uutta koulutusta? Toi sitoutuminen vuosiks kouluun, toisaalta se voi olla parempiki juttu ku pätkäduunit (ellet tietty saa vakkaripaikkaa jostain!) jotka ei taas sido ollenkaa, tuleva olis lähes aina epävarmalla pohjalla.. Mut jos yhistäs noi kaks, opiskelut + pätkätyöt, eipä tarttis elää köyhää opiskelijaelämää jos esim. sais viikonlopuiks jotakin hommaa :D Mun mielestä kannattaa se sua oikeesti kiinnostava ammatti lukea, hankkiutuu työhön jota haluu tehä :) Mä yritän keksii mitä alaa mä tahtoisin opiskella, kiehtois ammattikorkeen paperit.. (Tulispa kevät jo tänneki! <3)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon toki miettinyt, mutta en ole löytänyt vastausta. Muutakin kuin eläintenhoitohommia, se on selvä - joten luultavasti koulutus olisi aivan paikallaan. Pätkäduuneja mähän en näe pahana asiana, kun olen niin nopeesti kaikkeen kyllästyvä että vuosikin samassa duunissa pistää miettimään kestääkö pää :D Mikäpä siinä koulua ois käydessä jos tosiaan löytyis joku jota tahtois tarpeeksi opiskella :>

   Poista
 2. Onpas siellä jo niin keväistä... *huoh* :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Kelpaa välistä tällainenkin maaliskuu!

   Poista
 3. Mäkin haluun muuttaa Lontooseen, viime syksynä kävin siellä ja rakastuin siihen paikkaan <3 Siellä on niin kaunista ja ihania kauppoja ja kivannäkösiä miehiä :D haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan kaiken ;D Tänne vain jokainen.

   Poista
 4. Minäkin hain Korkeasaareen kesätöihin eläintenhoitajaksi!:) Kiinnostuinkin että millaista kokemusta sinulla on, kun mainitset että olet aika pro? en jaksanut vielä ainakaan koko blogiasia selata läpi, mutta olisi kiva kuulla millainen on taustasi (eläintenhoidosta), mitä teet Lontoossa ja miten päätit lähteä juuri Lontooseen. Jos saisit duunin Korkeasaaresta, menisitkö ja mitä valttikortteja uskot sinulla olevan paikan saamiseksi? Mielenkiintoinen blogi, kiitos siitä! jatkan selailua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista, lykkyä Korkeasaaren suhteen :) Eläintenhoidosta mulla on kokemusta monessa muotoa, kun pienestä pitäen hommia on tehnyt. Löytöeläintaloissa, hoitoloissa.. Valmistuin juuri ennen lähtöä eläintenhoitajaksi noin virallisesti ja koulun kautta on tullut duunattua mm. Zoolandiassa ja Ähtärissä (vain pikaisesti) ja SeaLifessa pidemmänkin harjoittelun verran. Lisäksi töitä on tullut tehtyä ratsastuskouluista lihatiloihin ja klinillakin olen avustanut ja voi apua :'D Kaikkea ei voi muistaa.. Eläimiin ja noihin hommiin on kumminkin vuosien saatossa tullut semmonen luonnollinen ja varma "kosketus" (unohtuu taas suomenkieli..) - lisäksi Korkeasaari mua kiehtoo sen takia, kun olen aina ollut kiinnostunut varsinkin uhanalaisista lajeista ja eläintenhoitajaksikin lähdin opiskelemaan "kauas kotoa" vain koska kyseinen koulu tarjosi tarhaeläinpainotusta ainoana Suomessa.
   Lontooseen tulin viime syksynä vaan visiitille, kun kaveri opiskelee täällä, eikä mulla ollut sen kummempia odotuksia paikan suhteen. Ihastuin kuitenkin kaupunkiin palavasti ja nyt oon täällä duunissa! Töistä en sen kummemmin oo täällä puhellut, pomo on erään firman toimitusjohtaja/ulkomaankonsultti ja duuni kaukana eläintenhoidosta :>

   Poista