torstai 5. huhtikuuta 2012

Harmaus iski takaisin.

Sitä ei ikinä pitäisi mennä leijumaan ennen aikojaan, nimittäin just kun pääsin sanomasta niin tänne iskikin sateet ja kymmenen asteen kelit.. Eilinen meni sisällä kirjoja lukiessa ja tänäänkin on sen verran viileä ilma, että katsellaan jotain sisäilma tekemistä kämppiksen kanssa. Ainakin Christian Louboutin näyttely Design Museumissa on listalla!

Me käytiin toissa päivänä M:n koulun puolesta tutustumassa Imperial War Museumiin, joka ensisilmäyksellä vaikutti aika, noh, kuivalta paikalta. Kaikki sodista ja aseista sun muista kiinnostuneet olis varmaan olleet ihan seitsemännessä taivaassa kaikista aulan sotakoneista, mutta mä en kauheesti syty noille tankeille sun muille. Roikuin jonkin aikaa holokaustista kertovan näyttelyn ovella tyyliin: "onko pakko, kun tulee kumminkin vaan tosi paska fiilis?" mutta kierrettiin se kuitenkin läpi loppujen lopuksi. Pakko sanoa, että tiedän muutaman kaverin joiden ois pitäny heittää leikki kesken, kun itselläkin varsin kylmäpäisenä ihmisenä tuli melko paha olo kyseisessä paikassa jossa Hitlerin äänitteet pauhasi ja kuvat, videot ja tarinat seurasivat toinen toisiaan kera aitojen näytteiden sun muiden. Enpä ole muuten hetkeen Lontoossa käynyt yhtä hiljaisessa paikassa, ei kukaan small talkannut kovin paljoa toljottaessaan niitä juttuja melko järkyttyneenä. Ehkä kaiken hirvittävyys tuossakin on nimenomaan siinä, että kaikki on totta - ja kuinka hirveän vähän aikaa tapahtumista loppujenlopuksi on. Siksi minusta onkin kyllä hyvä, ettei asian anneta unohtua - muutaman aatemaailmastaan kieroutuneen ihmisen saisi pistää kiertämään näyttelyn pariin kertaa muistutukseksi siitä, mitä sitä oikein kannattikaan.

Kuva googlesta.

Mutta uskoisin, että käymisen arvoinen paikka jos sotafaktat on päästä päässeet unohtumaan ja itseään tahtoisi sivistää. Näyttelyt oli kuitenkin hyvin toteutettuja ja ihan kiinnostaviksi tehtyjä!
Siitä yllätyin itsekin, kuinka lähellä keskustaa toi paikka on (London Eye nähtävissä) - mutta eipä kovin "keskusmaiselta" alueelta näytä ränsistyneine rakennuksineen. Mikäpälie hieman unohtunut alue taka-alalla? Käytiin kuitenkin hörppäämässä latet ja smoothiet Costa Caféssa ennen kuin päästiin kastumaan kunnolla sateeseen. Minä olin lähtenyt liikenteeseen fiksusti ballerinoissa ja oi että kun oli kiva kävellä niillä takaisin kämpille.

Illalla käytiin vielä katsomassa The Hunger Games tuossa lähellä olevassa Fulham Roadin leffateatterissa, eikä ollut valittamista :> Ainoa mikä häiritsi oli se, miten leffa oli jotenkin sekavasti leikattu ja kuvattu aika heiluvasti ja epäselvästi.. Kait sen ymmärtää pahimpien tappokohtausten aikana, mutta myönnän että päätä alkoi hieman särkeä kun piti puolisokeana keskittyä katsomiseen niin tarkasti :D

PS. Kuka joutui höynäytetyksi Aprillipäivänä? :D Meikä sai kokea elämänsä karuimman vedon, kun pomo vakavana ilmoitti, että täytyy puhua ja selitti sitten kuinka mies joutuu selkäleikkaukseen, heidän on muutettava heti Suomeen, kämpän saa pitää huhtikuuhun ym. tarina jatkuu ja jatkuu. Meikä tillottaa silmät suurina ja miettii samalla kuumeisesti "okei, mihin asti kämppä, missä asun sitten siihen saakka, että saan täältä uuden duunin, mistä haen, minne menen" ja saa suusta lopulta "okei" kauniin hymyn kera. Siinä pisteessä tämä hyppää hihkuen ylös lyömään highfivea rikoskumppanille ja meikä vasta tajuaa, että EI HELVETTI!! Hahah :DD Kiitos vaan tästä!
Noin muuten oli ihan valaiseva trollaus, kun hädän hetkellä ensimmäiset ajatukset kuitenkin alkoi heti käsittelemään sitä miten voisin jäädä tänne.. Ainakin toistaiseksi.

Mutta näihin tunnelmiin tällä kertaa, kerrankin tuli oikeasti kirjoitettua eikä vain ladottua kuvaa kuvan perään. Jospa sieltä Louboutinin näyttelystä saisi hieman hilpeämpiä juttuja esiteltäväksi.

4 kommenttia:

 1. Meinasitko käydä Tate Modernissa tsiikailemassa niitä säilöttyjä lehmiä? Eilen tuli ylen uutisissa tästä hienosta näyttelystä pätkiä ja mieti vain, että tuonne sitä ei kannattaisi meidän Mirkan mennä, tai siis lähinnä mietin muiden museon kävijöiden katselurauhaa ;) En muista sitä "taitelijan" nimeä, mutta ehkä tiedät mitä tarkoitan?
  -SS
  ps. Hämeenlinnassa sataa lunta kun esterin Pe**ereijästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en todellakaan :D Riitti ihan yksi kerta sitä paskaa, kun siellä oli jotain variksia varrastettuna seinille. Taidetta? I don't think so. Oli kyllä muutenkin melko hämärä paikka.

   Poista
 2. Hih ... Mä voi kuvitella, kuinka R & M sormet syyhyten suunnittelivat sun höynäyttämistä ! Mä nään R:n katseen nauliutuneena suhun ....selittäessään J:n selkäleikkausta ja purren hampaitaan yhteen, ettei heti säälillä spoilaa tarinaa :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä paljoa sääliä annettu tässä trollauksessa :DD

   Poista