tiistai 3. huhtikuuta 2012

Shoppailemassa Notting Hillissä ja Portobello Roadilla.

Tästä saattaa nyt hieman tulla "päivä kuvin" tyylinen postaus. Joka tapauksessa eilen oli jälleen kerran aurinkoinen ja lämmin päivä (se kliseinen ja sateinen Englannin sää, ei haittaa yhtään ettei tarvitse todistella sinua!) joten käytiin aamutuimaan vähän pidemmällä kaupassakin kuin yleensä. Näkymät tuolla matkalla Thamesille ja Kings Roadille päin on musta jotenkin tosi espanjalaistyyliset rapattuine taloineen ja palmuineen :D Tulee ainakin kunnon lomafiilis.
 Tuossa viimeisessä kuvassa selitetään nerokas idea, jonka Cosmopolitan on nyt keksinyt. Sen avulla voit shopata tuotteita suoraan lehdestä! Kuinka helpoksi on tämäkin tehty :D
Alla ihana aamupala, löydettiin täydellistä "valmista" tsatsikia ja dipattiin porkkanaa siihen. Kera Cosmon ja aurinkoisen sohvapaikan oikein loistava aamunaloitus!


Tämän jälkeen lähdettiin köröttelemään bussilla kohti Notting Hillia. Olisin voinut istua siellä muutaman korttelin pidempäänkin, niin kiva oli vain töllistellä maisemia ja ihmisiä.Notting Hill on ihana. Kiteytettynä. Siellä on paljon kaikenlaisia pieniä kauppoja joihin eksyä ja paikassa on ihan omanlaisensa suloinen tunnelma, vaikkei se kaukana keskustasta olekaan. Varsinkin jos on Vintagen perään tänne kannattaa suunnata! Oon aiemmin tainnut joissain postauksissa salakuvata joitakin liikkeitä, mutta tosiaan tänään niitä ei heru. Ihan ensimmäiseksi suunnistettiin jäätelölle (no Solero, se on kevyttä :D) ja kirjakauppaan jonne mun ei olis kannattanut mennä. Ei vaan sen takia, että siellä olis ollut miljoona kirjaa jotka olisin tahtonut kotiuttaa heti (vaan ei pysty!) vaan myös siksi, että siellä myytiin Beatrix Potterin eläinsatujen alkuperäisen mallin mukaan tehtyjä pikkukirjoja, alkuperäisillä teksteillä ja kuvilla. Että terve, se siitä sitten. Olen niin hulluna noihin, että oisin tahtonut ostaa ihan kaiken! Siinä meni miettiessä puoli tuntia otanko legendaarisen sadun Petteri Kaniinista vai Tommi Kirjavaisesta, jonka mukaan oman kattinikin olen aikoinaan nimennyt :D
Näytettiin taas niin paikallisilta, että turistit tuli kysymään neuvoa Portobello Roadille. Mekin suunnattiin sinne myöhemmin, mutta ensin kierrettiin muutama vintage-liike ja sitten ei niin vintage-liike, jotka sijaitsee melko helposti löydettävissä kun lähtee Notting Hillin asemalta oikealle haarautuvalle tielle. Vakiopaikat missä me ollaan käyty useamman kerran noista "ei niin vintage" liikkeistä on Who's Next? ja Yumi. Who's Next on täynnä kaikkea halpaa vaatetta joita löytyy jokaiselta myyjältä markkinoilla, mutta aina silloin tällöin sieltä voi tehdä löytöjä - kuten eilen, kun löysin täydellisen malliset ja sähäkän siniset kengät viidellä punnalla.
Yumi on taas täynnä kaikkea suloista ja söpöä, josta voi hyvinkin löytää erilaisia laukkuja/kenkiä/sisustuselementtejä ja kirjoja vaatteita unohtamatta. Parasta näissä Notting Hillin kaupoissa on se, kuinka ne on tehty perusenglantilaisiin kapeisiin ja monikerroksisiin rakennuksiin ja yleensä sisustettu melko kotoisasti. Yumista ei tällä kertaa lähtenyt mitään mukaan.

Tästä kun jatkaa matkaa suunnistaen pastellisävyisten rakennusten perässä saapuu viimein yhdelle Lontoon kuuluisimmista ostospaikoista, nimittäin Portobello Roadille. Mekin suunnistettiin sinne ensimmäistä kertaa Notting Hillistä käsin vasta eilen, mutta jos ei ole ihan varma siitä mitä on tekemässä kannattaa ottaa tube Ladbroke Groven asemalle, joka on ihan Portobello Marketin sisäänkäynnin vieressä. Portobello Market on pystyssä vain viikonloppuisin, eikä mekään oltu käyty täällä muutoin - mutta ei siinä mitään häviä! Oli hauska kävellä ja katsella liikkeissä ilman hirveetä ryysistä ympärillä.
Nyt me kuitenkin saavuttiin paikalle toisesta suunnasta ja mä haaveilen vakaasti hankkivani itselleni tuollaisen pastellisävyisen pikku kodin.
^ Sitten kun olen rikas ja kuuluisa vaihdan sen pastellisävyiseen kartanoon. ^
Takaisin asiaan, tässä hieman näkymiä Portobello Roadilta sekä matkalta sinne :)Tämä liike <3 Jään aina himoitsemaan noita vintage-Chaneleita tietäen ettei mulla luultavasti koskaan ole varaa niihin :D Täältä voi kuitenkin tehdä myös löytöjä, esim. kerran myynnissä oli klassisen kaunis musta Fendi joka ei ollut edes pahoin kärsinyt ainoastaan kolmellasadalla punnalla!
Tällä kertaa viivyttelystä oli kuitenkin vain haittaa, kun joku pedobear tuli iskemään huomattavasti nuorempaa seuralaistani. Todetessani, että tää taitaa olla hieman liian nuori sulle sieltä kuului vastaukseksi kaikkien pedojen tunnuslause: Age doesn't matter - beauty does! Päästiin sentään kauemmas ennen paskaiseen nauruun purskahtamista. Tässä vielä hieman näkymiä meidän loppumatkalta, joka kuitenkin on Portobello Marketin "alku" - näistä maisemista suunnattiin suosiolla jo kotia päin.

Mitä muuta sieltä sitten tarttui mukaan?
Ainakin hauska seeprakuvioinen huivi, joka on ihanan muhkea..Hieman erityylistä luettavaa. Toinen puhtaasta rakkaudesta ja toinen uteliaisuudesta, kun on niin kovin kehuttu. Eilen aloitin illalla lukemaan tätä "Nälkäpeliä" ja ei ois kannattanut, jäi nimittäin yöunet melko vähäisiksi jumittaessani kiinni sivuihin. Hyvältä siis vaikuttaa.Lopuksi vielä todella kaunis meripihkainen sormus <3
Ruusu on ostettu jo aikaisemmin Covent Gardenista.

2 kommenttia:

  1. Ihania maisemia! Missä kaupassa myytiin tuommoisia hauskoja eläinaiheisia kylttejä? Kyselen koska mietin, että mahtaisiko liikkeelle olla olemassa nettikauppaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole muuten ensimmäinen joka noista kylteistä kyselee, mutta harmikseni joudun nyt sanomaan että nämä lojui ihan markkinapöydällä Portobello Roadilla ja kuvankin nappasin lähinnä tekstin takia sen enempiä hintaa/tietoja katsomatta :/

      Poista