perjantai 27. tammikuuta 2012

Chinatown.

Tämän päivän ohjelmaksi sovittiin jo eilen, että käydään katsomassa millainen paikka Chinatown on. Lähdettiin M:n kanssa sen kotiuduttua metrolla kohti Sohoa ja suunnistettiin lyhtyjen perässä paikalle. Chinatown on siis ihan Leicester Squaren tube-aseman lähettyvillä. Ei meillä mitään kummoisempia suunnitelmia ollut kuin käydä kolmistaan R:n liityttyä joukkoon syömässä jossakin kiinalaisessa. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, mikä on hyvä kun aivot jäätää ihan luvattoman paljon jo tähän aikaan.


Tässäpä kamera näyttää oikein parhaat puolensa, kuinka tarkennetaan nätisti. Tää mun rakas rakkine vetelee kyllä viimeisiään, se on alkanut sekoilla ihan omiaan ja vaihtelee asetuksia samalla kun koetan kuvata. Tässä siis tulos Sohon valoista.


 Lyhtyjen perässä suunnistaen. Loppujen lopuksi Chinatown ei ole täällä mikään järkyttävän suuri alue, mutta sitäkin enemmän siellä liikkuu populaa. Yksi suurimmista tungoksista vallitsi perjantai-iltana täällä, veti melkein vertoja alen viimeisiin päiviin Oxford Streetillä. Kuvia ei oikein kehdannut jäädä ottamaan paikoilleen ettei olisi aiheuttanut enempää tungosta, joten osaltaan kuvien laatu on siitäkin kiinni. Mä kyllä oon vähän höpsö sen suhteen mitä oon valmis tekemään hyvän kuvan eteen ja aina kun tuun himaan kamera täynnä kuvia, olo on yhtä onnellinen kuin jos oisin roudannut kaupasta säkillisien uusia vaatteita.
Ensi viikolla voisi suunnistaa kameraostoksille..


 Kuvat saa napsauttamalla isommiksi! Tässä Singin' In The Rain musikaalin mainostusta. Pyörittiin lähinnä Sohossa ensin ja käytiin kiertelemässä kirjakauppoja jotka myi kaikkea vanhaa. Se tuoksu <3
Lopulta ooteltiin Mn:n kanssa Pret A Mangerissa R:ää ja sitten kolmistaan mentiin syömään. Paikka oli kyllä aika hupaisa! Ikkunasta nähtiin buffet ja se hinta (alle viisi puntaa syö niin paljon kuin jaksat periaatteella) suosi lompakkoa joten mentiin sisään. Ylhäällä ei sitten ollutkaan tilaa, vaan meidät laitettiin aika karuun "kellariin" äpöstämään. Siis paikka näytti puretulta kylpyhuoneelta, jonne oli laitettu pöydät ja tuolit :D Vaan ei se mitään, sillä kiinalainen mummeli joka meille tarjoili oli huippuystävällinen ja varsinkin niiden kana oli tosi hyvää. Mä en oo niin justiinsa sen suhteen missä syön kerta ruoka vaan menee alas. Kiinalaisessa ruoassa on kyllä joitain outouksia, ettei oikein ikinä ravintoloissakaan varmaksi tiedä mitä on tilaamassa - mutta tällä kertaa onneksi osui nappiin.


 Chinatownissa on yksi pääkatu jonka varrelta löytyy lähinnä ravintoloita ja siitä se haarautuu vähän joka suuntaan kujille ja kaduille. En kuitenkaan usko, että tuonne ihan helpolla eksyisi.
Kiva paikka tuo oli, vaikkei minusta loppujen lopuksi kovinkaan ihmeellinen. Lähinnä Chinatownissa on paljon ravintoloita eli ainakin kiinalaisen ruoan ystävän kannattaa sinne suunnata. Muutenkin toi on sellainen paikka, että kannattaa mennä ihan vain iltaa istumaan ja katsomaan sitä elämää mitä se vilisee täysiään.
Oma kotikatu vaikutti tuon jälkeen tosi hiljaiselta, vaikka täälläkin hälytysajoneuvo menee ikkunan alta vähintään vartin välein ja liikenne humisee ihan jatkuvasti.
Oon muuten huomannut sellaisen jutun, että meidän olkkarista on mahdotonta katsoa taivaalle näkemättä siellä lentokonetta. Yleensä ilmassa on kolme, enkä kertaakaan yöllä taikka aamulla oo nähnyt taivasta tyhjillään. Jotenkin havainnollistaa sitä kuinka sairaasti ihmiset lentää paikasta toiseen.


 Näitä tällaisia koristuksia on sitten ihan joka kauppa ja koju täynnä.


 On noissa ollut piipertämistä! Kahviloita mä en juuri bongannut ihan pääkadulta, mutta tällaisia take away herkkupuoteja oli muutama. Täälläkin myytiin vaikka minkänäköistä vihreää kääretorttua ja ihme jelloja.. Sellaisia ettet oikein voi kuin miettiä montako väriainetta tuohonkin on pumpattu.

 

 Tässä vielä pääkatua suunnasta josta se ilmeisesti pitäisi aloittaa. Tämän jälkeen (tai siis sitä ennen) oli monia niin krääsä-kauppoja, kuin voi olla. Siis Made in China-lauseen tiivistymiä. Lattiasta kattoon kaikenlaista avaimenperää, korua ja rihkamaa mitä ikinä keksitkään, niin kuin alla olevasta kuvasta voi hieman huomata.


 Nää putiikit näytti ulospäin joltain R-Kioskin kokoisilta ja aika pieniltä, mutta sieltä avautui ihan uusi maailma sisään astuttuaan. Monta huonetta ja joka kulman takaa uutta pikkutilpehööriä. Ihan randomisti jonkun kulman takana oli kynsistudio ja hierontaa kaupattiin joka nurkassa. Hääpukuja (siis, "todella" kauniita....) oli myynnissä kahdellakymmenellä punnalla. Tollaisessa paikassa sekoaa pää, eikä sieltä mitään pikkulasta olis saanut varmaan koskaan pois.


 Luonnollisesti sieltä piti ostaa onnenkeksi! Tässä mun jonka mukaan yyber rikas filmitähti on jo minut bongannut limostaan, muttei uskalla tulla tarjoamaan huvilaansa käyttööni ihan vielä. Aika selkeesti, minusta.
Niin ja hei, toi keksi ei itseasissa ollut ollenkaan hullumman makuinen.


 Citykettu kotikadulla! Siinä se odotteli kuin kunnon kaupunkilainen vuoroaan ja osasi ylittää tien justiin oikealla hetkellä. Hirmusen pieni kaveri, muttei paljoa arkaillut.


Luultavasti mun pitäis ottaa kuvia niistä naurettavan räleistä urheiluautoista joita tossa on rivissä toisensa perään, mutta tää hakkaa ne minusta 6-0. Aika söpö!

Mutta joo, eipä tuosta Chinatownista niin kauheasti kerrottavaa jäänyt tämän lisäksi. Illalla ihan kaunis paikka lyhtyineen, hyvällä paikalla lähellä Sohoa elikkä sinne on tosi helppoa poiketa. Ravintoloita ihan sikana ja porukkaa sitäkin enemmän. Lisäksi Made in China-kauppoja joissa ihmetellä sitä kuka näitäkin oikeasti ostaa.
Jos Lontoossa viettäisin vain vähän aikaa en nyt sanois että tämä olis mitenkään pakko nähdä, mutta jos tahtoo joku ilta syömään jonnekin missä varmasti riittää elämää niin ei yhtään hassumpi mesta :>
Meikä toivottaa nyt hyvät yöt kaikille. Huomenna saa nukkua pitkään ja sitten on luvassa hardcore-shoppausta!

2 kommenttia:

  1. Moi, törmäsin ekaa kertaa blogiisi ja jäänkin seurailee kun satut asustamaan lempparikaupungissani :) sinne itsekin syksyllä oon suuntaamassa. toi eka kuva postauksessa on aika kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoo taitaa olla aika monen lemppari :) Mun pitäis lähteä täältä kesällä, mutta saa nähä raaskiiko..

      Poista