sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kotikulmiin tutustumassa.

Tässä näin ihan lähellä on sen niminen paikka kuin World's End. Ne jotka tietää mun tuurin tajuaa viimeistään nyt, että mun on pakko olla oikeassa paikassa.
Kahdeksas päivä (sunnuntaina) käytiin siis kaikki kolme vähän katselemassa millaista ympäristöä ja mahdollisuuksia tässä ihan lähistöllä on. Hengailtiin pitkin Thamesin rantaa, käytiin suloisessa kirjakaupassa jossa oli opusta toisen perään ja huumaava vanhojen kirjojen tuoksu (<3) sekä lopuksi läheisellä suurella hautausmaalla. Ilma oli aika harmaa, mutta tollaiseen hautausmaa-kuvaukseen juuri sopiva.

Ihan ensiksi, olen rakastunut.
Joo kelpaa välistä tällainenkin tammikuu, että pihalla on lämpöasteita, aurinko paistaa ja linnut laulaa, (niin kauniin kuuloista, ihan tulee keväinen olo!) kaduilla myydään kukkia ja niin pois päin.
Mutta suurin kaikista - täällä saa tuoreita hedelmiä ja marjoja ja salaatteja ja kaikkea ihanaa! Nyt on tammikuu ja voin vedellä joka päivä (kuten olen tehnytkin) tuoreita mustikoita ja makeida vadelmia ja mansikoita ja aaaah <3 En edes kaipaa suklaata, minä joka Suomessa elin sillä, kun täällä saa kaikkea luonnonmakeaa ympäri vuoden.
En tiedä miten kestän, kun totun tähän täällä ja sit Suomessa kesällä tilanne ei muutu - ja sitten onkin taas sata miljoonaa kuukautta pimeyttä ja tölkkiananasta edessä.. Ehkä täytyy vain alkaa viettää talvensa jossakin muualla!

        


Miten ihana voi olla? Ihan totta, tässä on kartano mun makuuni. Katsokaa tuota pientä ovea :D Thamesin rannalta tuli muutenkin otettua kuvia enemmän kuin laki sallii, pitäisi joskus vähän kauniimmalla säällä käydä taiteilemassa siellä lisää..

World's Endissä oli siis tuollainen hieno kello jossa nuo viisarit lensi kauheaa vauhtia taaksepäin. Mulle tuli mieleen vain Maailmanlopun ravintola Linnunradan Käsikirjasta Liftareille, toi kun oli jonkun restaurantin edessä. Vielä joskus..

Toinen kuva onkin sitten jo hautausmaalta, joka oli aivan upea paikka. En vain ihan ymmärrä että miksi oi miksi tuokin oikeasti ihan hyvälaatuinen kuva on tuollainen pikselimössö tuossa.Aivan lähellä tätä paikkaa (ja meitä) onkin sitten jalkapallostadion.
En edes ensin huomannut mitään, ennenku R huomautti että toi mökä tulee muuten sieltä. Jotenkin ensin ajatteli sitä ihan taustakohinana, kunnes mitä lähemmäs käveli sitä suuremmaksi se paisui :D Hei britit ja jalkapallo, en voi edes kuvailla sitä huudon määrää. Käveltiin sen stadionin liki ja sieltä kuulu semmonen meteli, että vois kuvitella et se oli ihan täynnä - en ees halua tietää mitä tapahtuu kun kyseessä on jotkut maailmanluokan pelit!
Vaikka pitäishän mun tietysti nyt ostaa joku Chelsea F.C. kaulaliina sun muut varusteet, vaikken koskaan oo seurannut jalkapalloa enkä tajua siitä mitään. Oli miten oli, yksi peli siellä on aivan pakko käydä katsomassa ihan vain jo tunnelman takia!
Lienee turha sanoa, että nämä kaverit oli aika kesyjä. Tämäkin olisi varmaan syliin kiivennyt, jos olisi ollut jotain naposteltavaa. Oravat täällä oli kumminkin ihan terveissä mitoissa vaikka ruoka-aikaan on selvästi oltu kotona - toisin kuin jotkut Hyde Parkin läskit joita voisi ehkä ennemmin luulla marsu x majaviksi, kuin oraviksi.


Semmosta tällä kertaa. Varmasti mä unohtelen vaikka mitä, mutta täytyy alkaa kirjoittaa jonnekin noita juttuja muistiin sitä mukaa kun niitä tulee mieleen (esim. kulttuurieroista) niin päätyvät joskus päivänvaloon nekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti