sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Mutts by Patrick McDonnell.

Muistan, miten tää sarjakuva oli joskus kutosluokalla ihan ykkönen ja eilen löysin sen uudelleen. Pitää siis hehkuttaa täälläkin :)
Mutts eli suomennettuna muistaakseni Kamut, on luotu jo 1994 ja sen jälkeen kyseistä sarjakuvaa on julkaistu yli kahdessakymmenessä maassa, yli 700 sanomalehdessä ja albumeitakin on jo kiitettävä määrä.
Sarjakuvan päähenkilöinä ovat koira Earl ja kissa Mooch - parhaat kaverukset. Lisäksi sarjassa pyörii edellisten omistajat sekä muutama muu eläintoveri, kuten ylioptimistinen koira, "hapankatti", sarkastinen oravapari, herkkä vahtikoira, kultakala, kujakissa sekä kiroileva rapu.
Netistä on tietenkin mahdotonta löytää kaikista parhaimpia strippejä, joten suunnatkaa suosiolla kirjastoon tai käykää ostamassa omaksi :)


Sarjakuvassa on myös simppeliä ja yksinkertaista kauneutta, se on nerokas sekä koskettava ja monessa kohtaa Patrick ottaa kantaa tänäkin päivänä ajankohtaisiin asioihin. Yksi osa sarjakuvaa ovat myös "Shelter Stories" jossa erilaiset eläinkodin eläimet kertovat tarinoitaan. Ainakin itse eläinsuojissa ym. työskennelleenä näihin pystyn samaistumaan - ja uskon, että moni muukin. Sarjakuvat eivät ole liian kärkkäitä, mutta kertovat pointin fiksusti.

Nyt siis kaikki Kamuja lukemaan (ja ajattelemaan mitä näillä on teille kerrottavana :>)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti